Skip to content

A nekrológ az újságírók Rolls Royce-a

2011. 03 24

2011. március 23-án elhunyt Elizabeth Taylor, minden idők egyik legelismertebb színésznője. A nem kevésbé nevezetes napilap, a The New York Times – úgy tűnik – készült erre, az általuk megjelentetett nekrológ írója ugyanis már hat éve halott.

El kell ismernünk, Miss Taylornak is legalább kilenc élete volt, mint a macskáknak. Számtalanszor esett át lelki és fizikai megpróbáltatásokon, küzdött rákkal és alkoholizmussal, drog- és étkezési problémákkal, többször érték olyan balesetek, melyek túlélése csodával határos volt. Feltehetőleg folyamatosan hajszálon függő élete miatt írta meg Melvyn Gussow (filmkritikus, író, egyben a New York Times munkatársa) már 2005-ben azt a búcsúcikket, ami aztán hat évet váratott magára.

A művésznő halálát a szerda délutáni órákban jelentették be, és az újság online felülete szinte azonnal közölte a nekrológot. A Times egy percig sem titkolta, mióta áll a „polcon” az írás: kiemelten tüntették fel a keletkezés idejét, az író személyét és a sorsnak azon furcsa fintorát, hogy Gussow (nem sokkal Elisabeth búcsúztatójának elkészülte után) elhunyt. A mai szerkesztők egyetlen pici javítást eszközöltek csak – egy nevet írtak át -, hiszen az írás a színésznő múltját, életét foglalja össze – láthatóan túláradó tisztelettel és szeretettel -, így aktualitásából nem vesztett.

Liz Taylor Wikipédián található életrajza szintén már aznap kiegészült halálának dátumával és körülményeivel, Gussow-é pedig a színésznő nekrológjának linkjével.

Ahogy a hazai sajtó blogger dolgozói az eset kapcsán megírták: a nekrológ az újságíró rolls royce-a, megtiszteltetés megemlékezni egy olyan személyről, akire tömegek néznek fel – így történhetett ez a furcsa eset.

Bánlaki D. Stella

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: