Skip to content

Emberi erő és forrás

2011. 06 13

Érdekes kísérletbe fogott a New York Times, az eddigi automatikus frissítés helyett a szerkesztő kezeli az újság Twitter oldalátKép a New York Times Twitter oldaláról.

Egy szoftver megbízható, de egyelőre nem olyan jó, mint egy szerkesztő. A New York Times arra kiváncsi, hogy mennyivel értékesebb az a tartalom, amit a közösségi médiáért felelős szerkesztő tesz ki a lap Twitter oldalára, mint az, amit a programok generálnak.

Liz Heron, a New York Times közösségi médiáért felelős szerkesztője arról szeretné meggyőzni az olvasókat, hogy ne csupán, mint egy automatikus RSS-feedre tekintsenek az újság Twitter oldalára, hanem valódi tartalomként fogadják azt. A szerkesztő ezért történeteket oszt meg a közönséggel, törekszik arra, hogy minél több olvasóval vegye fel a kapcsolatot, az a célja, hogy megváltoztassa az olvasók előfeltevéseit.

A Poynter Intézet beszámolója azt hangsúlyozza, hogy a kísérlet eredményei összességében elég jól előre láthatóak. A The Wall Street Journal újságírója, Zach Seward úgy nyilatkozott: „az emberek által működtetett feedek minden releváns mérce alapján sokkal többet érnek, mint az automaták.  Az önműködő feedek kikapcsolása azt a célt is szolgálja, hogy a menedzsment végre megértse a lapnál, hogy szükség van a közösségi médiáért felelős munkatársakra.

A New York Times eddig is jól szerepelt a web 2.0-ás hálózatokon, a Twitteren közzétett bejegyzéseit 3,2 millióan követik, a Facebook oldalát pedig már 1,3 millió felhasználó like-olta. Két éve nevezték ki a részlegért felelős szerkesztőt, de az előre lépéshez bővítésre lenne szükség.

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: