Skip to content

Nálatok is rónaság van, vagy “digitál” is a szakadék?

2012. 04 21

Először készült európai szintű ifjúsági média trendriport öt országban – adta hírül az EJC. A Trendwolves kutatóközpont beszámolója a fiatalok médiahasználati szokásait vizsgálja.

A fiatalok ragaszkodnak a mobiltelefonjukhoz, de vajon használják a vezetékeset is? Kedveltebb az on-line, mint a hagyományos televízió? Melyik a legnépszerűbb játékkonzol a mai európai fiatalok között? Többek között ezekre a kérdésekre kapunk választ az első európai szintű Ifjúsági Média Trendriportból.
A kutatás a Belga Trendwolves kutatóközpont által, az ECF’s Youth & Media Programme megbízásából készült Norvégiában, Hollandiában, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Horvátországban. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy az öt ország 15-25 éves fiataljai hogyan használják a közösségi hálózatokat, az internetet, a telefont, a TV-t, rádiót, újságokat, magazinokat és játékokat. Melyek a legnagyobb különbségek Európa országai között abból a szempontból, ahogy a fiatalok a tömegmédiumokat használják?
Az üzleti szektor kutatásaival ellentétben -ahol az ilyen kutatásokat a trend előrejelzéseként használják- a Trendwolves mostani vizsgálatának célja a gyakran tényektől és számoktól megfosztott társadalomkutatási szektorban jelentkező hiány pótlása.

Forrás: EJC /Eurocult.org

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: