Skip to content

Az európai újságírás új lehetőségei

2012. 08 1

Az Európai Újságírás Központ (EJC) új on-line platformot mutatott be, a JournaJobs.eu-t.Ez egy nemzetközi, többnyelvű, a professzionális újságírói álláshirdetéseket átfogó oldal, ami állandó pozíciókat ideiglenes munkákat vagy szabadúszó feladatokat kínál az újságíróknak.

Az új oldal, a JournaJobs.eu hivatása, hogy ellensúlyozza az újságírói munkaerőpiac töredezettségét. Összehozza a profi munkakeresőket a különböző szolgáltató szervezetekkel, de talán ami még ennél is fontosabb, az az, hogy megnyitja és növeli a szabadúszó újságírói piacot: megkönnyíti a kapcsolatfelvételt a szerkesztők és a cikk megírására legalkalmasabb újságírók között és segíti az esemény helyszínéhez legközelebbi újságíró megtalálását.
A JournaJobs.eu nem fárasztja a felhasználókat fölösleges információkkal, hanem a fontos dolgokat hangsúlyozza és megkönnyíti a keresést, ráadásul a Twitter és a Facebook csatornákon is elérhető.

A JournaJobs.eu az EJC független nemzetközi alapítványa, ami támogatja az újságírókat és az újságírást. Bár JournaJobs.eu egy non-profit szervezet és az álláskeresők ingyenesen használhatják a honlapot, a munkaajánlatok megjelenítése csak egy bizonyos díj befizetése ellenében lehetséges. (A díj azért szükséges, hogy biztosítsa az állásajánlatok valódiságát és jogszerűségét.) A bevételt az oldal az újságírói szektor jótékonysági szervezeteinek adományozza. Ez az új kezdeményezés megfelel a határokon átívelő újságírás tendenciájának és lépést tart az európai integrációval és a globalizációval.

Kottász Adél

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: