Skip to content

Julian Assange könyvet írt az internet szabadságáról

2012. 10 10

Lassan négy hónapja, hogy menedékjogot kapott a londoni ekvádori nagykövetségen Julian Assange. A világ számos országának politikusait érintették kínosan azok a dokumentumok, melyeket ő és a Wikileaks hozott nyilvánosságra korábban. A legfrissebb hírek szerint november végén Assagne könyvet jelentet meg, ahogy fogalmazott: az „ellenállásról, az internetről és a szabadságról”.

A könyv címe Cypherpunks: Freedom and the Future of the Internet (Kriptopunkok: Az internet szabadsága és jövője) lesz, és előreláthatólag november 26-án jelenik meg – értesült a New York Times az az OR Books amerikai kiadótól. 

A könyv társszerzői között hárman is vannak a „kibertér szabadságáért folytatott csata élharcosai” közül: az amerikai Jacob Applebaum, a francia Jeremie Zimmermann valamint a német Andy Müller-Maguhn. A könyv alapvetően annak a beszélgetésnek az átiratából készült, amit Assange a három társszerzővel az RT orosz állami televíziócsatorna, The World Tomorrow című show műsorában folytatott júniusban – nyilatkozta Zimmermann a Guardiannak.

 

Forrás : EJC/The Guardian

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: