Skip to content

Statisztika rólunk − a felhasználók mi vagyunk

2012. 11 10

Október végén hozta nyilvánosságra a Miniwatts Marketing Csoport azt az internethasználatot vizsgáló statisztikát, amelyben a világ népességének függvényében, földrajzilag és elterjedtség szerint vizsgálták az internet felhasználóinak számát.  A demográfiai számadatok az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatala és a helyi népszámlálási irodák forrásaiból, valamint olyan internethasználattal kapcsolatos adatokból származnak, amelyeket a Nemzetközi Távközlési Unió, a Gfk, és más források publikáltak. Az Európai internetstatisztikát 2012. június 30. és szeptember 30. közötti Facebook felhasználói adatokkal is frissítették. 

Több módon is nyerhetünk információkat az internet látogatottságról

Az Internet Trafic Report például figyelemmel kíséri az adatáramlást a világ minden tájáról, majd bekategorizálja az értéket  0 és 100 között. Minél magasabb az érték, annál gyorsabb és megbízhatóbb internetkapcsolattal rendelkezik a felhasználó. Az egyedi domaineknek köszönhetően részletes statisztikák jelennek meg az aktív felületeken nap mint nap. A ClickZ Stats-al egy útmutatót kaphatunk az internetes statisztikák, marketing demográfia, hirdetési kutatások és e-kereskedelmi trendek tengeréhez. A Renesys olyan intenzív adatgyűjtést végez, amellyel minden kontinensen valós idejű adatokkal tud ellátni éjjel-nappal.

De mik az eredmények?

Az Internet World áttekintése szerint az internet még mindig jó arányban növekszik, de a növekedés üteme nem azonos a világ minden táján. A növekedési ráta nem emelkedik újra, ameddig nem fejlesztik tovább a széles sávú internetelérést és nem csökkennek arányaiban az árak. Ennek ellenére az Amerikai Egyesült Államokban a vezetékes előfizetők száma csökkent, míg a vezetékmentes szolgáltatások bevétele erőteljes növekedést mutat, amelyet nagyrészt a megnövekedett SMS, illetve más adatátviteli szolgáltatások bevételei, valamint a megnövekedett használati idő eredményei. A széles sávú elérésben továbbra is tapasztalható a stabil növekedés, így az USA a világ legnagyobb széles sávú piaca, internetfelhasználók arányában azonban csak a ranglista 3. helyén áll.

Meglepő módon Európa a második, Afrika az ötödik, míg Ausztrália és Óceánia az utolsó helyre szorult.  Bár Európa több mint 20 százalékkal lemarad a vezető Ázsia előtt, mégis 10 százalékkal többen netezünk itt, mint Észak-Amerikában. Elterjedés szerint is még dobogós helyet érhetünk el 63, 5 százalékkal, itt Észak-Amerika áll a lista élén 78,8 százalékkal. Népességünkhöz viszonyított felhasználói adatok szerint is az előkelő 3. helyet foglaljuk el világviszonylatban. 816 milliós népességünkből 2000-ben még csak 105 millióan, mára 518, 5 millióan használják az internetet.  A legtöbben Németországban és Franciaországban. Magyarországon tavaly decemberben 6,5 millió felhasználója volt az internetnek, ebből közel 4 millióan Facebook hozzáféréssel is rendelkeztek. Kis országunk hatalmas számai.

A kutatás igen kiterjedt, szűkíthetünk országra, népességre, sőt külön az Európai Unióra is. Az adatokat pedig összehasonlíthatjuk a világ átlagával és a világ többi részével is.

Forrás: Internet World Stats

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: