Skip to content

Aláírás? Megtagadva!

2012. 12 17

aláírások megtagadvaCsütörtökön megtagadta az ENSZ internetes egyezményének aláírását Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság. A három ország ellenezte azt a kérést, hogy minden állam egyenlő jogokkal rendelkezzen az internet irányításában. 

Eddig összesen 89 ország írta alá a szerződést, 55 pedig fenntartotta a jogot, hogy később kizárja vagy jóváhagyja azt teljesen. Néhány ország, köztük Oroszország, Kína és Szaúd-Arábia törekedett a változásra. A tárgyaló felek több országban is –Dániában, Csehországban, Svédországban, Hollandiában, Új-Zélandon, Costa Ricán és Kenyában – azt mondták, hogy egyeztetniük kell nemzeti kormányukkal arról, hogyan kell eljárniuk az ügyben.

A szerződés megtagadása visszaesést jelent a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) számára, amely korábban biztosnak vélte a konszenzust. Az ITU főtitkára, Dr. Hamadoun Toure ugyanakkor bízik abban, hogy a visszautasító országok mégis aláírják az egyezményt. Véleménye szerint figyelemebe kell venni más előnyöket is, beleértve a fokozott átláthatóságot, a nemzetközi mobil adatforgalmi díjakat, és a versenyt, amely rendkívül fontos a felhasználók számára.

A távközlések elemzője, Dr. Jerry Sanders szerint a szerződés segítségére lesz a nemzeteknek abban, hogy hatékonyabbá tegyék az interneten a spamek elleni fellépést. Az ITU 12 napos, a szerződés kapcsán szervezett konferenciáján a megbeszélések nagy része arra összpontosított, hogy egyenlő jogokkal kell rendelkezniük az országoknak, hogy le tudják fektetni az internet fejlődéséhez szükséges alapokat. Felhívták a figyelmet: egyes netes hivatkozások legitimálhatják a cenzúrát, és zavart okozhatnak az internetszolgáltatók, vagy a felhő alapú rendszerek, így a Google és a Facebook működésében.

Forrás: EJC / BBC News

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: