Skip to content

Független pénzügyi és üzleti híreket szolgáltató oldal indult Zimbabweben

2013. 12 7

Zimbabwe

A The Source (magyarul Forrás) október végén indult Harareben. Az Európai Újságíró Központ és a Thomson Reuters Alapítvány által támogatott honlap hivatott kitölteni azt az információs űrt, amely körülveszi az egyre növekvő üzleti közösséget Zimbabweben.

A The Source (magyarul Forrás) október végén indult Harareben. Az Európai Újságíró Központ és a Thomson Reuters Alapítvány által támogatott honlap hivatott kitölteni azt az információs űrt, amely körülveszi az egyre növekvő üzleti közösséget Zimbabweben.

Az új lap teljes csapata Zimbabwei, céljuk pedig, hogy életszerűen mutassák be az ország gyorsan változó gazdasági környezetét. Ezáltal a platform megbízható információforrásként szolgálhat a befektetőknek és a lakosoknak.  A kezdeti cél nem kevesebb, mint 100 eredeti történet közlése havonta. Ezáltal az állampolgárok, a média szervezetek és a potenciális befektetők független, valós idejű, pénzügyi és üzleti hírekhez juthatnak hozzá. Címlapon vezércikkekkel és elemző tudósításokkal találkozhatunk majd a hét minden napján.

,, Az új honlap egy úttörő kezdeményezés, amely löketet adhat a nemzet gazdaságának. Közvetlen hálózata ez a pénzügyi újságíróknak és az országnak. Most már tudjuk, hogy mi hiányzott eddig: minőségi lefedettség a bányászat, a mezőgazdaság és a turizmus iparágaiban.” – mondta Nelson Banya , a The Source szerkesztője.

,,A befektetők számára hozzáférést kell biztosítani a megbízható pénzügyi hírekhez, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak. Mostanáig ilyen fontos információk hiányoztak. Azáltal, hogy a The Source teljesíti az üzleti szféra igényeit ,szerepet fog játszani az ország gazdaságának fejlesztésében, amely döntő eleme Zimbabwe átfogó fenntartható fejlődésének. “  – mondta Wilfried Rütten, az Európai Újságíró Központ (EJC) igazgatója.

A Reuters alapelveit követve  minden újságíró, aki a The Source-nál dolgozik, tartja magát egy erős magatartási kódexhez, amelynek alapján a pártatlanság , az elfogulatlanság , a függetlenség, illetve a pontosság az irányadó.

A The Source működik és mindenki számára elérhető a  a http://source.co.zw címen.

Forrás: EJC

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: