Skip to content

Instagram videó hírek a BBC-től

2014. 01 28

A BBC News emeli a tétet és új közönséget vesz célba. Az Instagram felhasználói 15 másodperces mozgóképes hírösszeállításból értesülhetnek a nap legfontosabb eseményeiről.

Decemberben először a tabletes és mobilos hírfogyasztás túlszárnyalta számítógépes felületeken böngészőkét.

Decemberben először a tabletes és mobilos hírfogyasztás túlszárnyalta számítógépes felületeken böngészőkét.

A BBC News növelné a közösségi médiás rajongótáborát, miután a tablet, illetve mobil nézettségi adatok – decemberben először – magasabb értékeket mutattak, mint a számítógépes felületet böngészőké.

Január 16-án a BBC útnak indította legújabb csemetéjét, az Instafaxot, az új, rövid-videós, hírközlő-szolgáltatását, amivel az Instagram userek sem maradnak le a nap legfontosabb eseményeiről. Az egy hónapos kísérletben a tervek szerint, napi háromszor tizenöt másodperces összefoglalókat osztanak meg. A legújabb próbajárat talán egy új hírközlési folyamatot indíthat el.

A projekt neve visszautal a BBC korábbi fejlesztésére, a Ceefax-ra – a világ első teletext szolgáltatására, ami 2012-ig volt elérhető a brit televíziókon. A kezdeményezés egy újabb bizonyítéka a szöveg alapú rövidhírek modernizálódásának, és a digitális világ rohamos fejlődésének.

Steve Hermann, a BBC News Online igazgatója elmondta, a próbaverzióval kívánnak reflektálni a közönség változó igényeire, illetve hírszerzési szokásaira, miután decemberi adatokban először mutatkozott meg a számítógépes fogyasztást túlszárnyaló tabletes és mobilos hírfogyasztás.

A BBC az elmúlt hónapok során videós hírszolgáltatása szerkezetében is apró módosításokat eszközölt, mint például a selfie eszköz, aminek segítségével képesek mobil felvételeket beépíteni a mainstream közvetítésekbe.

„Azt szeretnénk, ha ez egy szerves folyamat részét képezné, és újabb ötletek segítségével keresnénk a választ a kérdésre, hogyan juttathatnánk el még szélesebb réteghez a videó tartalmainkat.” – nyilatkozta Hermann.

BBC_Instafax

James Harding – a BBC News igazgatója – szerint ez az új út, amin innovatív megoldásokkal a minőségi újságírást más célcsoport számára is könnyen elérhetővé tehetnénk, olyasvalami, amin a kollégák már régóta dolgoznak.

A BBC egyelőre nem tervez további kísérleteket közösségi médiás felületen, viszont a háttérből folyamatosan figyelemmel kíséri majd az esetleges fejlesztéseket, hogy gondoskodjon az hatékonyabb hírközlésről.

Az instafaxozók szabadon kommentelhetnek az egyes tartalmak alá, véleményezhetik az új szolgáltatást. A visszajelzések igen vegyes természetűek, kezdve az „Instafax változtat az eddigi játékszabályokon”-tól az „Eddigi legrosszabb ötlet” hangvételű hozzászólásig.

Ez a lépés is része a BBC folyamatos igyekezetének, hogy megvesse a lábát a digitális felületeken is. A BBC munkatársai az előző héten nyilvánosságra hozták a Dél-Szudánban készített, rejtett felvételeiket, amit már több tízezren néztek meg a YouTube videómegosztón.

A BBC nem az első televízió társaság, akik a közösségi médiás felületek növekvő szerepét vizsgálják a videó hírek függvényében.

A NowThis News a közösségi hálózatok – Facebook, Vine, Twitter és Snapchat – számára állít elő rövid vizuális tartalmakat. Hasonló formátumú Instagram videókkal  is próbálkoztak 2012-ben, amikor az oldal megkezdte működését.

„Nagyon megható – az utánzás a hízelgés összetéveszthetetlen jele – de majd ha, a Financial Times elkezdi lekoppintani a Snapchatjeinket, akkor tudjuk igazán, hogy megcsináltuk.”

„Az utánzás a hízelgés összetéveszthetetlen jele – de majd ha, a Financial Times elkezdi lekoppintani a Snapchatjeinket, akkor tudjuk igazán, hogy megcsináltuk.”

Az NBC Universal múlt héten jelentette be, egy kisebb – közösségi – részleget hoztak létre a cégen belül. A közeljövőben az NBC News producerei a NowThis csapatával együttműködve dolgoznak majd ki tartalmakat a közösségi és mobilos igények szerint.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a hírfogyasztás a fiatalok körében folyamatosan növekszik, de annak érdekében, hogy elérjük ezeket a fiatalokat, muszáj az általuk leginkább használt felületekre szabni a videóinkat.” – jelentette ki közleményében Patricia Fili-Krushel, az NBC Universal News Group elnöke.

A The Guardian című brit lap megkérdezte Ed O’Keefe-t, a NowThis News főszerkesztőjét a jelenlegi helyzetről – „Nagyon megható – az utánzás a hízelgés összetéveszthetetlen jele – de majd ha, a Financial Times elkezdi lekoppintani a Snapchatjeinket, akkor tudjuk igazán, hogy megcsináltuk.” – nyilatkozta O’Keefe a BBC mostani újításáról.

Forrás: The Guardian

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: