Skip to content

Óvszer a telefonodnak!

2014. 12 8

Új alkalmazás, ami meggátol, hogy részegen felhívd az exed!

A Részeg Üzemmód elrejti a telefonodban a kapcsolataidat, így meggátolhat abban, hogy részegen felhívd őket, valamint emlékeztet arra, hogy mi történt előző éjszaka.

girls

A Részeg Üzemmód alkotója azt nyilatkozta, az alkalmazás arra szolgál, hogy az emberek, – miközben isznak, – önfeledten szórakozhassanak, de közben biztonságban legyenek.

Kivel nem történt még meg, hogy miközben borzalmasan berúgott, felhívta egykori partnerét, elvesztette a baráti társaságát és úgy ébredt reggel, hogy nem emlékezett arra, mi történt előző este?

Bárcsak lett volna rá módszer, ami megállított volna ebben…

A 23 éves Joshua Anton egyetemi hallgató úgy hiszi, hogy megalkotta azt az alkalmazást, ami megfelel ezeknek az elvárásoknak.

A Részeg Üzemmód célja, hogy biztonságban tartsa az embereket, amíg elmennek szórakozni, és megakadályozza őket abban, hogy olyan butaságokat műveljenek, mint például felhívni azokat a személyeket, akikkel nem kellene kapcsolatba lépniük, különösen részegen nem.

Mielőtt lesújtasz a városra, te, mint felhasználó beállítod az alkalmazást három és tizenkét óra közötti időtartamra. Ez idő alatt a Részeg Üzemmód elrejti a telefonodban a névjegyzéket, így nem hívhatsz fel bizonyos embereket; blokkolja az olyan alkalmazásokat, mint a Facebook és a Snapchat, így nem tudsz kínos fotókat feltölteni; üzenetet küld neked, hogy emlékeztessen, ne hívj vagy üzenj bizonyos embereknek; és GPS-t használ, hogy meg tudja mondani, hol vannak a barátaid, ha annyira részeg lennél, hogy elveszíted őket. Végül, a Részeg Üzemmód rendelkezik egy Zsemlemorzsának nevezett szolgáltatással is, amely megmutatja a térképen, hogy mikor merre jártál – praktikus másnap reggel.

Ha úgy gondolod, hogy az emberek nevetségesnek tartják azt az elképzelést, miszerint meg kell mondani nekik, hogy mit tegyenek a telefonjaikkal, tévedsz. A Részeg Üzemmód máris bizonyítottan eredményes. Annak ellenére, hogy az Apple Alkalmazás Tárban és a Google Játéktárban csak nemrégiben indították el, a Részeg Üzemmódnak már 150000 felhasználója van.

Anton, aki a Részeg Üzemmódot az alatt fejlesztette ki, mialatt a Virginiai Egyetemen tanult Justin Washington nevű barátjával, a Telegraph-nak elmondta, hogy az alkalmazás arra szolgál, hogy az emberek nyugodtan szórakozhassanak, de biztonságban tartsa őket. Bár az alkalmazás úgy van meghatározva az Alkalmazás Tárban, mint „szórakozás dráma nélkül”, Anton azt javasolja, hogy az emberek ne legyenek részegek minden nap.

„Ez olyan, mint egy óvszer a telefonodra. Az óvszer lehetővé teszi, hogy szexelj és jól érezd magad anélkül, hogy teherbe esnél. Biztonságban tart”– mondta.

„Azt szeretnéd, hogy a barátaid is biztonságban legyenek. Az emberek hajlamosak megbolondulni (amikor szórakoznak), de szeretnénk, hogy az adataik akkor is biztonságban legyenek. Lehet, hogy nem hallgatnak a szüleikre vagy a tanáraikra.”

De van-e kockázata annak, hogy egy alkalmazás, amelyik megállítja az embereket abban, hogy részegen marhaságokat csináljanak, arra ösztönzi őket, hogy többet igyanak?

„Az emberek inni fognak akár van náluk telefon akár nincs, a barátok erre motiválják őket” – mondta Anton. „Az alkalmazás nem az ivásra ösztönöz és nem is csökkenti azt. Nem erről szól.”

math puzzle

A Részeg Üzemmód, ami csak egy matematikai kirakós megoldásával kapcsolható ki (trükkös, ha már egy kicsit túl sok van benned), arra készül, hogy újabb szolgáltatásokat is nyújtson a felhasználóknak, miután jövő év elején egy újabb frissítése jelenik meg.

Az új funkciók között lesz olyan, amelyikkel képesek leszünk visszaállítani és törölni a fényképeket, amiket a Snapchat-re mégis sikeresen feltöltöttünk, láthatjuk a körülöttünk történt Uber és LYFT megosztások útját, és megnézhetjük a bulin levő nő/férfi arányokat is.

Az a lehetőség, hogy törölhetjük a Snapchat képeket igencsak hasznosnak bizonyulhat, miután a Snappening-nek elnevezett hacker események által több ezer explicit kép szivárgott ki az elmúlt néhány hónapban, amit online képmegosztó alkalmazásokkal készítettek.

„Ez motiváció, hogy a barátaidat biztonságban tartsd” – mondta Anton. „A lányok láthatják, mennyi srác van a buliban, láthatod milyen hosszúak a sorok a klubok előtt, vagy hol vannak akciós ajánlatok.”

„Mi információkat nyújtunk, miközben te szórakozol, amelyek döntési lehetőséget adnak.”

De úgy tűnik, hogy mégis van egy alaphiba ebben az ajánlatban. Hogyan védhet meg az alkalmazás akkor, ha annyira lerészegedsz, hogy elhagyod a telefonod?

Pápay Kamilla

Forrás: Telegraph.co.uk

 

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: