Skip to content

A Top Gear műsorvezetője, Jeremy Clarkson végre lenyugodott, mivel felfüggesztették állásából

2015. 03 30

BBC vezérigazgatója azt nyilatkozta, tényekre van szüksége, ami a moderátor körüli perpatvart illeti és nincs időpont kitűzve a belső vizsgálatra.

Hiteles forrás szerint Clarkson biztos volt benne, hogy fegyelmi eljárásra vár, miután múlthéten New New Castle-ben megütött egy stábtagot forgatáson és a BBC felfüggesztette munkaviszonyát. “Jeremy viszonylag nyugodt a jelen körülmények között, bár felfüggesztették.”

Jeremy Clarkson

Tony Hall a BBC vezérigazgatója csütörtökön megjegyezte, hogy a fegyelmi eljárás megkezdésére nincs időpont kijelölve és visszautasított bármiféle találgatást, hogy mi lesz a műsorvezető sorsa, kinek amúgy is lejár szerződése a hónap végen a vállalattal.

Arra a kérdésre, hogy az eljárás mikor kezdődik a következőképp reagált: ,,Nem tudok erre válaszolni, mert meg kell vizsgáljuk, kiket érint együttesen egy ilyen döntés és a folyamatot még csak tegnap indítottuk el.”

 A Top Gear a BBC legnagyobb pénzkovácsa

„Sok találgatás kapott lángra, de hiteles tényekre van szükségünk. Én azt tartom elsődlegesnek, hogy ne hozzunk elhamarkodott döntést. Most ennyi, amit tehetünk. Össze kell gyűjtsük mindazokat a kulcsfontosságú beosztottakat, akiknek tényleges rálátásuk van az ügyre, és ki kell derítenünk, hogy mi is történt valójában. Nem találgatok Clarksonnal kapcsolatban.”

A belső vizsgálatot Ken MacQuarrie fogja vezetni a BBC-nél, aki a Newsnight gyártásvezetője, mely azzal gyanúsította alaptalanul Tory peer Lord McAlpinet, hogy köze van az Észak-Walles-ben történt kiskorúak molesztálásával kapcsolatos ügyhöz.

Sem a BBC, sem Clarkson nem kommentálta Clarkson felfüggesztését, amiért a forgatáson megütötte Oisin Tymon producert, mivel nem volt meleg étel a nap végén.

A Top Gear társmoderátora James May szerint: csak felkavarták a port. Clarkson is azt mondta a barátainak, hogy Tymont nem ütötte meg, csak lökdösés és dulakodás volt köztük.

Clarkson Twitter profilján nem sokkal ez után a volt olvasható, hogy ,,Én fogom vezetni a Top Gear-t valószínűleg a BBC kettes csatornáján.”

Hallnak volt egy korábbi megállapodása is Clarksonnal, megkerülve Danny Cohent a BBC igazgatóját, aki fegyelmi eljárást akart indítani a moderátorral szemben, mert az vulgáris kifejezéseket motyogott a Top Gear egyik tavalyi forgatásán. Clarkson később azt nyilatkozta, hogy a BBC vezetősége utolsó figyelmeztetéssel fenyítette.

A miniszterelnök helyettes Nick Clegg szerint egyedül a BBC dönthet Clarkson jövőjéről “A fickó kétségtelenül irtó népszerű és a show melyet vezet, milliókat szegez fotelhez, de a karrierje felett csak a munkáltatója mondhat ítéletet.”

Clegg azután nyilatkozott, miután David Cameron miniszterelnök azt mondta, hogy a gyerekei szívrohamot kapnának, ha a Top Gear-t levennék a műsorról, majd hozzátette: “Nem tudom mi volt ezzel a hideg-meleg perpatvarral. Ő a BBC alkalmazottja és ha úgy döntenek, hogy bármiben is tévedett, egyedül ők kérhetik ezt számon rajta.”

Ucip főnöke Nigel Farage így vélekedett: „ha én egyet behúznék a főnökömnek, az azt jelentené, hogy magam alatt vágom a fát. Élveztem a Top Gear-t, nagyon szórakoztató. Felszabadult, provokatív és tele van ellentmondásokkal. Bármikor, ha leülök nézni, szétröhögöm magam.”

Sian Kevill a BBC elnökhelyettese, így nyilatkozott a Sky News-nak: “A BBC-nek meg kell húznia a határokat, hogy mindenki számára érthető legyen: senki sem állhat a brand vagy műsor felett. Meg kell húzni a határokat, különben bárki azt tehet, mit akar.”

Kevill, mint a Newsnight korábbi szerkesztője, most a BBC World News igazgatója szerint. “Én nem hinném , hogy a BBC teljesen uralni tudja a helyzetet. Jeremy átmenetileg dönthet úgy, hogy elhagyja a produkciót, vagy a producer dönt úgy, hogy folytathatja, máskülönben azt érezheti, hogy a BBC nem kezel megfelelően egy ilyen kihágást. Nehéz kérdés. Az egyetlen, amit tehetnek, hogy megkezdik az eljárást, bizonyítva ezzel, hogy komolyan veszik az ügyet, hogy majd közzé tehessék, és megvédhessék a döntésüket.”

Fordította: Pál Béla Vendel

Forrás: Guardian

 

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: