Skip to content

Neil Gaiman novelláiból sorozat készül – forgatás novembertől

2015. 11 26

Gaiman rajongók örvendjetek — Likely Stories címen négyrészes sorozatot forgat a Sky Arts brit tévécsatorna az író méltán híres, rövid novelláiból!

Kyle-cassidy-neil-gaiman-April-2013

Kép: Kyle Cassidy

Iain Forsyth és Jane Pollard rendezi a sorozatot, akik többek között, a díjnyertes 20 000 nap a Földön-t jegyzik. A sorozat a Sky Arts csatornán fut majd és a Sid Gentle Films fogja gyártani. A négy különálló részben egységes szereplőgárda játszik.

Arról még nincs információ, hogy melyik történeteket dolgozzák majd fel, de választék van bőven. Neil Gaiman legutóbb kiadott könyve is egy novelláskötet volt, a Felkavaró Tartalom (2015) című, és ott van még a Törékeny Holmik (2006), a Tükör és Füst (1998), a magyarul meg nem jelent Angels and Visitations és még sok más műve is, melyekből választani lehet.


Ez korántsem az első szereplése lesz az író történeteinek a képernyőn. A rajongók által régóta várt Amerikai Istenek sorozat forgatása is elkezdődik 2016 márciusában. Regényei, mint a Coraline és a Csillagpor kasszasikerként szerepeltek a mozikban és nem rég bejelentették, hogy film készül a Szerencsére a tej-ből is, Johnny Depp rendezésében és szereplésével. Mindezek mellett évek óta keringenek pletykák az író kultikussá vált és széleskörű ismertségét megalapozó művének, a Sandman képregénynek a vászonra adaptálásáról is. Gaiman a Doctor Who (magyarul Ki vagy, doki ?) sorozathoz is írt részeket, köztük például a kritikusok által is dicsőített a The Doctor’s Wife-ot (a Doktor felesége). A Sosehol című művéből pedig rádiójáték készült (és hat részes TV-sorozat – a ford. megj.).

Gaiman szárnyaló fantáziájával és termékeny tollával izgalmas alapanyagot adhat a most készülő sorozatnak. Ha valaki szeretne egy kis ízelitőt kapni arról, hogy mire számíthat, olvassa el az író Hugo-díjas művét a How to Talk To Girls at Parties-t.

Forrás: electricliterature.com

Fordította: Bagyinszki Dániel

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: