Skip to content

Top 5 Facebook videó statisztika 2016-ban

2016. 06 9

Rendkívüli mértékben nőtt a Facebookra feltöltött videók mennyisége. 2014 végére az oldal napi videó megtekintéseinek száma is elérte az 1 milliárdot. 2015 végére pedig már a 8 milliárdot is. Míg a videók minőségében, paramétereiben vannak eltérések, a Facebookra feltöltött mozgóképek fogyasztásának mértéke tagadhatatlanul emelkedik.

 

A Facebook fejlesztési stratégiájának fontos eleme a videó. Az alapító Mark Zuckerberg 2014-ben már így nyilatkozott “5 éven belül a Facebook tartalmainak nagy része videókból fog állni”. A Facebook 2016-ban tovább lépett ezen az úton és már az élő videóközvetítések fejlesztésére koncentrálnak. A következő 5 statisztika mutatja milyen jelentős eredményeket értek el:

  1. Az emberek háromszor annyi időt töltenek élő közvetítések nézésével, mint a rögzítettekével

Az egyik legérdekesebb új technológia az élő közvetítések megjelenése a közösségi médiában. Ahogy a Facebook bemutatta saját fejlesztésű applikácóját a valós-idejű , vagyis élő- adás közvetítésére, máris nagy népszerűségre tett szert a felhasználók körében. Az utolsó felmérések szerint az emberek háromszor annyi időt töltenek élő videók nézésével, mint azokéval, amiket előre felvettek. A Facebook újabban azon dolgozik, hogy még jobban kiemeljék az élő videókat – jegyezte meg a Facebook termékmenedzsere ,Vibhi Kant legutóbbi blogbejegyzésében: “Frissítettük a kezdő oldalt, hogy a Facebook felhasználók élő adásai az oldal tetején jelenjenek meg.” Az applikációt is megújították.

  1. A Facebook felhasználók több, mint 1 millió órát töltöttek a Samsung virtuális valóságban készült videók nézésével

A virtuális valóság egy másik központi kulcsterülete a Facebooknak. Mark Zuckerberg világosan fogalmaz: “Ossz meg korlátlan mennyiségű élményt az emberekkel! Képzeld el, hogy nem csak pillanatokat, de egész élményeket és komplett kirándulásokat is megoszthatsz a barátaiddal online.”
A Facebook a virtuális valóságtechnológiák fejlesztésére egy teljes csapatot állított rá. A csapat egy részének feladata az Oculussal való együttműködés, abból a célból, hogy beépítsék a technológiát a Facebook felületére.

  1. Az egy személyre jutó feltöltések száma 2015-ben 75 százalékkal növekedett

Nem csak a videók magas növekedésének száma volt kiugró az előző évben. 2015-ben a felhasználókként feltöltött videók száma 75 százalékkal növekedett világszerte. Az Egyesült Államokban ez a növekedés még lenyűgözőbb – 94 százalék.

  1. A videó feltöltéseket 135 százalékkal többen érik el, mint a feltöltött állóképeket

Nem csak  az az újdonság, hogy élő videókat lehet közzé tenni a Facebookon, hanem az is, hogy a videókkal nagyobb közönséget lehet elérni. A Social Bakers tanulmánya szerint 135 százalékkal több emberhez jut el egy videó, mint egy közzétett fotó.

  1. A Facebook videók megtekeintésének száma napi 8 milliárd

Kétszer annyi felhasználó használ videófeltöltés, mint 2015-ben. Mindazonáltal, a nagy növekedésnek vannak hibái is, a kritikusok kiemelték hogy a Facebook videóknál a megtekintéseket 3 másodperc után számolják, míg a Youtube-nál ez 30 másodperc. Ezenkívül, a Facebook videók automatikusan játszódnak, ami azt jelenti, hogy úgy gyűlnek a megtekintési számok, hogy sok esetben az adott videót nem is nézik a felhasználók.  De akárhogy is nézzük, a videók növekedésének száma tagadhatatlan a közösségi médiában, és a Zuckerberg által jósolt videók vezérelte Facebook egyre valószínűbbnek látszik 2016-ban.

Facebook_Video_Statistics_For_2016_Infographic

Forrás: Social Media Today

Forrás: Social Media Today                                                                                 /Szuchy Brigitta/

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: