Tovább a tartalomra

Az ATV-ben járt a Média Műhely

2018. 05 7

Magyarország vezető hírtelevíziójában, az ATV−ben járt a Média Műhely csapata, ahol Bednárik Imre hírigazgató mutatta be a csatornát és a teljesen megújult műsordíszleteket. 

A nem csak Műhelyes, hanem METU-s hallgatókból is álló hat fős társaság és a tanárnő az egykori Kőbánya Mozi felújított épületébe érkezik. A csatorna 1990-ben indult eredetileg Agro TV néven, akkor Budapest 50 kilométeres körzetében sugároztak, jelenleg a Hit Gyülekezetének tulajdonában van− mondja Bednárik Imre. Főként hír−, és hírháttérműsorokat, politikai és közéleti beszélgetős műsorokat készítenek, de hétvégenként kulturális, közéleti magazinok is láthatóak. Más műsoraik mellett a vasárnap esti szórakoztató műsoraik, mint Heti napló Sváby Andrással, #Bochkor és az Esti Frizbi Hajdú Péterrel rendszeresen felkerülnek a legnézettebb műsorok 50-es listájára a Nielsen közönségmérő cég adatai alapján.

IMG_20180503_170059

Az első állomás az ATV Híradó stúdiója. Amerikában elterjedt, bár Magyarországon ritkaságnak számít, hogy míg a híradós a híreket olvassa, mögötte látszik a szerkesztőség és az ott éppen dolgozó újságírók. Az ATV Híradót egy ilyen stúdióban veszik fel naponta többször is.

Ezután a legnagyobb stúdió következik, ahol nem sokkal látogatásunk előtt fejeződött be a #Bochkor felvétele, amelyen a közönség soraiban fizetett statiszták ültek. Ezt a műsort heti rendszerességgel rögzítik, mert éppen a heti történésekre reagálnak benne a meghívott vendégek, de van olyan beszélgetős műsoruk is, amiből egyszerre több részt forgatnak. Bednárik Imre hírigazgató beszél arról is, hogy milyen szervezést igényel a díszletek bontása, újraépítése, ugyanis ebben a teremben felváltva öt műsort készítenek.

A következő stúdió felé haladva a folyosókon már a fiatalos logót látjuk a megújult arculat részeként. Március 15−e óta használják a modern logót, ezzel egy időben új hangja is lett a csatornának Lutter Imre személyében.

 

Útközben benézünk az egyik vágószobába is, ahol éppen az esti híradó egyik anyagát vágják. Egy szakképzett vágó általában bő fél óra alatt vág meg egy körülbelül másfél perces riportot− tudjuk meg.

dav

Végül az ATV Start stúdiójába érünk, de egyetemünkről biztosan nem mi voltunk először személyesen itt, hiszen Perlaky-Papp József docens rendszeresen feltűnik az ATV képernyőjén kríziskommunikáció és politikai kommunikáció témában.

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: